Mijn visie op coaching

Je ontdekt opnieuw je eigen kracht. Je leven kan weer gaan stromen, wordt zinvol en weer leuk. Ik coach vanuit mijn hart, een open hart waarmee ik me met jou verbind.
Uit de natuur haal ik kracht en inspiratie voor mijn leven en mijn werk. Ik voel mij thuis in het bos, ik ken het bos. Bomen hebben voor mij een speciale betekenis. Een boom betekent voor mij geaardheid, standvastigheid, kracht, geborgenheid, veiligheid, evenwicht, wijsheid, groei en leven. Dit is precies waarvoor ik sta als coach, wat ik als coach te bieden heb en wat je van mij mag verwachten.

De boom vormt ook de verbinding met mijn andere bedrijf, Meubelwerkplaats De Sittekist. In beide ‘werkplaatsen’ werk ik met levend materiaal: mensen en hout. In beide gevallen is het voor mij de uitdaging om de overbodige en weerbarstige lagen er af te pellen om uiteindelijk tot de kern te komen: het hart van de mens en de vorm en tekening van het hout.

Zoals een boom in de loop van zijn leven groeiringen heeft gevormd, zo bouwen we als mens ook ‘lagen’ op. Lagen die ontstaan zijn vanaf onze vroege jeugd, gedurende onze ontwikkeling tot wie we nu zijn. Deze lagen, die we vanaf nu patronen noemen, hebben we nodig gehad om het leven aan te kunnen zoals het zich aandiende. Dan komt er een moment waarop deze patronen ons in de weg gaan zitten en onze verdere ontwikkeling belemmeren en het plezier in ons leven benemen.

Op zo’n moment kunnen we in een coachtraject samen gaan kijken welke patronen je hebt.

Ik zal je steeds uitnodigen om een laag dieper te gaan, zodat je steeds meer bij je ware ‘ik’ komt.

Door het herkennen en erkennen van je patronen en schaduwzijden ga je inzien wie je bent geworden en hoe jij je leven leeft. Van hieruit kan het verlangen ontstaan om het anders te gaan doen en neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Je neemt afscheid van je slachtofferrol en je richt je op de toekomst met een visie. Je ontdekt opnieuw je eigen kracht. Je leven kan weer gaan stromen, wordt zinvol en weer leuk. Niet alleen jijzelf plukt hiervan de vruchten, je omgeving pikt deze verandering in jou op en gaat er in mee.

Dit proces doe je zelf, maar niet alleen.

Als coach sta ik naast je. Ik zal je steeds uitnodigen om verder te gaan met je onderzoek zodat je een volgende stap kunt gaan zetten. Het zal niet altijd makkelijk zijn, je zult jezelf tegenkomen. Ik ondersteun je hierbij. Daarnaast zal ik ook een beroep doen op jouw humor en nieuwsgierigheid. Want coachen en gecoacht worden is óók heel erg leuk.

Ik coach vanuit mijn hart, een open hart waarmee ik me met jou verbind. Dit is de enige manier waarop ik met jou kan en wil werken.

Contact

Peter Oostelbos
Koningin Julianastraat 18
6668 AG Randwijk

06-21182659

info@dehartenboom.nl

Laat een bericht achter